Tituly do Horní Suché, 2016

21.06.2016 00:00

Karvinsko – Pět titulů získali mladí vzpěrači Sportovního klubu vzpírání Oty Zaremby z Horní Suché na nedávném mistrovství republiky starších žáků v Sokolově. Uspěli i závodníci Bohumína a Havířova.

Vítězné družstvo z Horní Suché ovládlo MČR starších žáků. Nahoře zleva trenér Luboš Sršeň

Daniel Mayer, trenér Pavel Khek a David Matík, dole zleva Matěj Moskál a František Polák.Foto: SKVOZ

V této věkové kategorii se vzpírá celkem v osmi vahách, mladí borci z Horní Suché vyhráli pět z nich! A to ještě vybojovali navrch tři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Suverénně se tak stali nejúspěšnějším oddílem mistrovství před Havířovem a třetí Rotavou. Za úspěchem vzpěračů z Horní Suché stojí trenérské trio Pavel Khek, Emil Brzóska a Luboš Sršeň.

Mistrovské vavříny pro Horní Suchou získali na západě Čech Matěj Moskál ve váze do 40 kilogramů (vzepřel 112 kg), František Polák ve váze do 50 kg (vzepřel 175), Matěj Bittner ve váze do 62 kg (vzepřel 171), Petr Kmeťo ve váze do 69 kg (vzepřel 183) a Patrik Buchta ve váze do 77 kilo (vzepřel 186).

Polák navíc překonal v trhu nový český rekord, když dostal nad hlavu 81 kilo. Stříbrné medaile vybojovali pro Horní Suchou Ludvík Matík, Daniel Mayer a David Matík, bronz přidal Jiří Červeňák. Pouze v kategorii do 45 kilogramů nefiguroval na prvních třech místech někdo z Horní Suché.

„Za takové výsledky jsme pochopitelně rádi. Franta Polák, Matěj Bittner, Petr Kmeťo a Patrik Buchta si navíc splnili limity na mistrovství Evropy do patnácti let, které se uskuteční v září v Polsku. To je také skvělý úspěch," podotkl asistent reprezentačního trenéra Pavel Khek z Horní Suché.

Nejlepším závodníkem mistrovství se stal bohumínský Tomáš Mirga. Ve váze do 56 kilogramů vzepřel v trhu 88, v nadhozu dokonce 103 kilo, což ve dvojboji dalo dohromady 191 kilogramů a famózních 320 bodů. Z bohumínského klubu Bonatrans byl však Mirga jediným medailistou.
Pořadí družstev MČR starších žáků: 1. SKVOZ Horní Suchá 58, 2. Baník Havířov 26, 3. Rotas Rotava 21, 4. Baník Sokolov 15, 5. Bonatrans Bohumín 9, 6. TJ Holešov 9, 7. SKV Teplice 7, 8. Slavoj Plzeň 5, 9. SKV Příbor 4, 10. VTŽ Chomutov 2.
Zdroj: https://karvinsky.denik.cz/ostatni_region/tituly-do-horni-suche-mirga-nejlepsi-20160621.html